26/8/2002     Burgos                                0 km

Wat op het programma staat maar wat we niet gaan doen is fietsen naar de geboorteplaats van Rodrigo Diaz de Vivar, oftewel El Cid, het dorpje Vivar del Cid. Volgens de beschrijving gaat de route over een drukke weg en is alleen maar een op de muur geschilderde plaquette te zien. Nee, voor vandaag volgen we onderstaand programma.

We slapen tot 9.00 uur uit en dan begint het bekende patroon van een rustdag op de camping. Wasje doen, tassen opnieuw inpakken, inlezen over de vervolg trajecten en inderdaad kletsen we heel wat af met Johan en Inge, die delen van de wereld per fiets hebben bezocht..

 's Morgens bezoeken we eerst La Cartuja de Miraflores een historisch klooster uit 1454. Het ligt 300 meter van de camping. In het klooster bevindt zich het graf van koning Juan II en zijn echtgenote Isabela van Portugal. Het bezoek is erg de moeite waard.

's Middags wandelen we naar Burgos, ongeveer 4 km lopen, voornamelijk over voetpaden door parken, langs de Rio Arlanzón. Burgos is een mooie stad met natuurlijk veel herinneringen aan El Cid. Op de brug Puente de San Juan staan allemaal beelden van figuren die een rol hebben gespeeld in het leven van El Cid. We zien een paar bekende fietsers tegen de brug geleund staan; het jonge stel dat als enige van de fietsbuspassasiers ook de El Cid route gaat fietsen. We evalueren de eerste fietsdagervaringen natuurlijk.

Door een mooie poort Arco de Santa Maria uit de 14e eeuw komen we in de binnenstad, waar de prachtige gothische kathedraal, het pronkstuk van de stad, domineert. Het oudste gedeelte dateert uit 1221. Het middengedeelte van de kathedraal is jammergenoeg afgesloten. Daar zal waarschijnlijk het graf van El Cid zijn.

Wanneer we weer terug wandelen richting camping wemelt het van sporters in de parken. Wat vooral opvalt zijn de vele wandelaars, die met een stevig tempo zich voortbewegen; nog net geen snelwandelen, ook geen joggen, maar daar tussenin.

Terug naar index