Andalusië per fiets 2005

Brief aan Raúl González

Voor het laatst bijgewerkt op 7-08-2005

Home
Inleiding
Trajectgegevens

 

20/5 Vertrek Beekbergen
21/5 Sevilla
22/5 Naar Cazalla
23/5 Naar Hornachuelos
24/5 Naar Córdoba
25/5 Córdoba
26/5 Naar Zuheros
27/5 Naar Montefrio
28 /5 Naar Granada
29/5 Granada
30/5 Naar Guadix
31/5 Naar Laroles
1/6 Naar Trevelez
2/6 Trevélez
3/6 Naar Orgiva
4/6 Naar Alhama
5/6 Naar Colmenar
6/6 Naar Alhaurín
7/6 Naar El Burgo
8/6 Naar Grazalema
9/6 Grazalema
10/6 Rondrit Grazalema
11/6 NaarJimera
12/6 Naar Ronda
13/6 Ronda
14/6 Naar El Chorro
15/6 Naar Antequera
16/6 Naar Torremolinos
17/6 Bezoek El Torcal
  Torremolinos
21/6 Naar Beekbergen
   
 

Terugblik

 

 

Dinsdag 24 mei Hornachuelos - Córdoba

Het verval slaat toe

Mijn onderrug is stijf als ik opsta, maar waar ik me meer zorgen over maak is mijn heup. Thuis kon ik al moeilijk zitten op mijn linkerkant, maar ik heb het genegeerd. Zou met fietsen wel over gaan dacht ik. Alleen ik kon vannacht niet meer liggen op de linkerzij en zitten doe ik ook maar meer op één bil. Even nog maar niet teveel aandacht aan schenken. Henk eist die namelijk op. "Doe ik een pleister op mijn hak of niet". Henk krijgt een pleister. Vanavond zal de hak weer open zijn voorspel ik, maar dat zou hij zonder pleister ook zijn met de synthetische sokjes die wij dragen en die halverwege de dag al soppen in de schoenen.

We hebben vanmorgen iets meer de vaart erin; half tien rijden we het dorp uit, missen bijna na 1 km het door jouw aangegeven weggetje omdat we zo lekker naar beneden fietsen. Wat een leuk weggetje zo langs het stuwmeer. We aarzelen even later(na 2 km) niet lang bij de afslag naar rechts met wat onduidelijke bordjes. We hebben inmiddels een goed vertrouwen in jouw beschrijving van de route. Het klopt perfect. Wat weer een heerlijke tocht, glooiend, wel zonder schaduw door landbouwgebied met koren en na Posadas ook door groentetuinen. Onderweg zien we zeker dertig arbeiders op rij, allen met een strooien Chinese hoed op hun hoofd, voorovergebogen op het land aan het werk. Eentje ziet ons, ik zwaai en daarna komen ze allemaal even overeind, zwaaien en roepen aanmoedigingen. Dan ter afwisseling vanaf km 35 nog een paar klimmen, die pittig aanvoelen, maar dat zal komen omdat ik ze niet meer wil. Het is heet, de temperatuur loopt op tot zeker 40 graden. Dan zien we Córdoba voor ons.
Wat een mooi goed te fietsen pad heb jij gevonden Raúl daar aan het begin van het industrieterrein (direct na, eigenlijk zo'n beetje tegenover de rotonde). We kunnen zo rustig richting centrum fietsen en van het uitzicht op de stad genieten.

 


Informatie: er zijn geen winkels onderweg; vanaf de hostal in Hornachuelos vind je na 300 mtr. links een kleine supermarkt

Voor de kampeerders onder ons:

Rijd bij beschrijving bij km. 55 uit het boek van Raúl als volgt: loop eerst even naar rechts en steek over bij het voetgangerspad en fiets dan over de brug, eveneens over het voetpad. Blijf de boulevard, met een brede groenstrook in het midden (eerst avenida Conde deVallelano, daarna Passeo de la Victoria) steeds volgen. Aan het eind wordt het wat onduidelijk, doordat overal eenrichtingverkeer is. Wij zijn linksom gegaan, maar je kunt volgens mij net zo goed eerst een stukje Renfe volgen. Je komt uit op een brede boulevard met middenin een wandelplein. Erg nieuw en mooi. Dan moet je even vragen naar Avenida Brillante of richting Parador is ook goed, deze ligt een eindje verder dan de camping. Volg deze weg en je komt er na zo'n 2 km. vanzelf.
Tip: vlak voor de camping ligt een grote Mc Donalds. Ben je inmiddels net als wij oververhit van het fietsen (wij bij 43 graden) door Córdoba, ga daar dan even afkoelen. Airco en na 2 x een half liter cola, knap je weer helemaal op. Het tent opzetten op de goed verzorgde camping El Brillante gaan daarna een stuk 'soepeler'. Niet ver van de camping is de bushalte. Even navragen bij de receptie welke busnummers naar het centrum gaan.