Andalusië per fiets 2005

Brief aan Raúl González

Voor het laatst bijgewerkt op 7-08-2005

Home
Inleiding
Trajectgegevens

 

20/5 Vertrek Beekbergen
21/5 Sevilla
22/5 Naar Cazalla
23/5 Naar Hornachuelos
24/5 Naar Córdoba
25/5 Córdoba
26/5 Naar Zuheros
27/5 Naar Montefrio
28 /5 Naar Granada
29/5 Granada
30/5 Naar Guadix
31/5 Naar Laroles
1/6 Naar Trevelez
2/6 Trevélez
3/6 Naar Orgiva
4/6 Naar Alhama
5/6 Naar Colmenar
6/6 Naar Alhaurín
7/6 Naar El Burgo
8/6 Naar Grazalema
9/6 Grazalema
10/6 Rondrit Grazalema
11/6 NaarJimera
12/6 Naar Ronda
13/6 Ronda
14/6 Naar El Chorro
15/6 Naar Antequera
16/6 Naar Torremolinos
17/6 Bezoek El Torcal
  Torremolinos
21/6 Naar Beekbergen
   
 

Terugblik

 

 

21 mei 2005 Sevilla

Er groeit iets in mijn schoen

Vanaf de camping is het twee kilometer lopen naar de bushalte. De bus brengt je voor 1 Euro per persoon naar het centrum. De 'musts' van Sevilla hebben we al eens gedaan. Vandaag staat een slenterdag gepland in het oude Centro, veel minder toeristisch dan Santa Cruz. Eerst willen we wat cultureels doen en bezoeken we Casa de Pilatos, een prachtig paleis uit de 15 en 16 eeuw, wat een kopie genoemd wordt van het huis van Pontius Pilatus in Jeruzalem. Het eerste dat we zien na de entree is een patio (binnenplaats) in mudejar stijl, versierd met azulejos (mozaïeken) die als decoratie op de muren fungeren. De patio wordt omringd door arcaden en in het midden staat een fontein met twee gezichten. Vanaf de entree gezien is het gezicht jong en aan de achterzijde oud.Verder nog Griekse en Romeinse beelden.Deze patio met fontein werd als filmdecor gebruikt bij de film 'Lawrence of Arabia'. Verder nog 2 mooie tuinen. Beslist een bezichtiging waard.
Daarna slenteren door het Centro van plein naar plein, door nauwe steegjes, dan weer langs brede lanen, samen met de winkelende Sevillianen. Want we zijn op zoek naar een fietsenmaker voor bidons en kettingolie en een ferreteria voor Campinggaz. Bidons en kettingolie lukt naar veel zoeken en vragen, het gastankje niet. Wel doorpriktankjes, maar wij moeten er een met bajonetsluiting.
Rond tapastijd zoeken we een drukke bar; daar moet het goed zijn. We komen in een soort ansichtkaart van vroeger terecht. Het interieur bestaat uit een donkerbruine houten hoge bar met daarboven veel hammen en keuze te over aan tapas in de diverse schalen op de bar. De wanden zijn kleurig betegeld en de sfeer doet warm aan door de geelbruin geverfde wanden. Het is genieten, zowel van de tapas als van de kwetterende mensen om ons heen.

Er gloeit iets in mijn schoen bij mijn tenen en hak en ik betrap me erop dat ik wat voorzichtiger loop. Eigen schuld. Wie neemt er nu dichte schoenen mee naar een warm land. Maar ja, ze passen bij mijn rokje. En welke vrouw draagt Teva's onder een rok. Engelsen lopen steevast op sportschoenen valt mij op. Spanjaarden op elegante wiebelschoenen óf teenslippers. We hebben een doel; ik wil teenslippers. Net voor winkelsuitingstijd vind ik er een paar naar m'n zin. Henk klaagt ook over zijn hak. Welke Nederlandse man haalt het in zijn hoofd om ongetraind met blote voeten in dichte leren schoenen te gaan wandelen in het warme Sevilla. In de loop van de dag groeit er dan ook een blaar, die aan het eind van de dag bloe(i)(d)t. Had dan ook teenslippers gekocht. Maar Henk wilde geen blaren tussen zijn tenen, en die heb ik inmiddels wel.

We steken de rivier de Guadalquivir naar de volkswijk Triana. Het is er uitgestorven op zaterdagmiddag tijdens de siësta. Met 40 graden hitte zijn wij al gauw meer bezig met schaduw te vinden dan de sfeer van de wijk te proeven. Het viel eigenlijk een beetje tegen. Verkeerd moment denk ik.

Terug, van terras naar terras richting busstation. De bus maakt deze keer een grote omweg door een buitenwijk vlak achter de camping. Uiteindelijk komen we weer bij onze instaphalte terecht.
De weg van de halte naar de camping is voor Henk een lijdensweg. Het bloed staat in zijn schoenen. Ik klepper er lustig op los met mijn teenslippers. "Kom nou maar, je bent er zo.
Voor de tent wordt de onthulling van Henk z'n blaar dramatisch opgevoerd. De wond wordt bewonderd. "Zeker 3 cm doorsnee, zo groot als een 2 Euromunt".
"Zullen we het op 1 Euro houden, Henk? Kijk, een pleister, die heb ik in ieder geval wel meegenomen".

Route naar de bushalte: Camping - Santa Cruz-Sevilla
Loop naar de rotonde, waarover je met de fiets gekomen bent richting camping. Het beste is hem daarna linksom te lopen. Dan zie je aan de overzijde het voetpad naar de bushalte. De bus heeft als eindbestemming een busstation vlakbij het centrum van Sevilla. Vraag op de camping vast een plattegrond van de stad.